Mechanikai szűrés

Az ipari mechanikai vízszűrésnek különböző típusai léteznek, az eljárás kiválasztása az adott ipari folyamat követelményeitől függ

Mechanikai szűrés

A víz, a természetben állandóan körforgásban van. A lágy esővíz átszivárog a földön, a köveken, természetes és mesterséges anyagokkal kerül kapcsolatba. Ez alatt a kölcsönhatás alatt különféle oldott és lebegő anyag, szervetlen vagy szerves vegyület kerülhet bele. Ezek a szennyeződések károsodást okozhatnak a felhasználás során, ezért el kell távolítani őket.

A párásító rendszereinkben használt precíziós alkatrészek miatt különösen szükséges a felhasznált víz szűrése, kezelése. Az első lépés ebben a tisztítási folyamatban a mechanikai vízszűrés.
Általában 2 vagy 3 lépcsős szűrőket használunk, ez a kifejezés a szűrők finomságára utal. (5 mikron, 10 mikron, 20 mikron PP SZŰRŐBETÉT)
Feladata: üledékszűrés, a vízben levő, 5-10-20 mikronnál nagyobb méretű, lebegő szennyeződések (pl. homok, rozsda, stb.) eltávolítása.

A mechanikai vízszűrés során a szennyezett víz áthalad egy szűrőn vagy szűrőrendszeren, amely eltávolítja a szilárd részecskéket és más szennyező anyagokat, így segít megakadályozni az ipari folyamatokban bekövetkező károsodást, csökkenti az eszközök, a párásító rendszereinkben használt 0,15-0,50 mm furatátmérőjű fúvókák kopását, így óvja a rendszereszközöket és javítja a termelékenységet.
Az ipari vízszűrő rendszerekben a szűrőket rendszeresen ellenőrizni, elkoszolódás esetén cserélni szükséges, így biztosítható a hatékony működés és a szűrt víz megfelelő minősége.

Az ipari mechanikai vízszűrésnek különböző típusai léteznek, az eljárás kiválasztása az adott ipari folyamat követelményeitől függ

Vízlágyító RO fordított Ozmózis Tecnocooling

Vízkezelő rendszereink

A Tecnocooling Kft. munkaterületén két iparágban kiemelten szükséges a vízkezelés, ez a Nyomda-, és az Elektronikai ipar. Ezek az iparágak gyártástechnológiai szempontból követelik meg, a vízlágyításon túl, a fordított ozmózis elvű víztisztítást.

Partnereink véleménye vízkezelési technológiánkról

A Heidelberg Magyarország Kft. és a Tecnocooling Kft. kapcsolata 2009-ben kezdődött a Keskeny nyomda vízkezelésének kísérletével. Azóta sok nyomdacsarnok párásításában és vízkezelésében működtünk hatékonyan együtt, az offset nyomdák minőségi munkájához jó szívvel ajánljuk az iCool gépterem páratartalom szabályzási és vízkezelési megoldásait.
Rátkai Péter - Heidelberg Magyarország Kft.

Vízkezelő berendezéseink és termékeink

Információ és rendelési lehetőség a webáruházunkban: www.hutes-futes.hu