Rólunk

Cégünk 2007-ben alakult, Steam Cooling Kft. néven. Az induláskor az ötletet egy olaszországi út adta, ahol megismertük a kültéri hűtés/párásítás technológiáját. Hazánkban jószerével ismeretlen volt a módszer, az Egyesült Államokban és a nyugati mediterrán országokban azonban már hosszú ideje elválaszthatatlan részét képezi a mindennapi élet kényelmének.

A magyar piac úttörőjeként kezdtük el forgalmazni rendszereinket az ország teljes területén, Szlovákiában és Szerbiában. Referenciáink között magánházak, éttermek, üvegházak és ipari létesítmények is megtalálhatóak, de mivel a termék felhasználási lehetősége szinte végtelen, így nem csak a munkáink száma, de az alkalmazás sokrétűsége is folyamatosan növekszik.
A berendezések lakossági- és ipari felhasználásra egyaránt alkalmasak. Az ipari szektorban a rendszer hatékony párásító képességét kell kiemelnünk, ami jótékony hatását elsősorban a faipari-, nyomdaipari párásítás területén fejti ki.

Olvasson rólunk tovább ide kattintva!

Tecnocooling professzionális hűtés az iparban

A hűtő hatás a speciálisan erre a célra kifejlesztett nagynyomású szivattyú által a légtérbe porlasztott rendkívül apró vízcseppek azonnali elpárolgásán alapul. Párolgás közben a víz a körülötte lévő levegőből hőt von el, így hűtve környezetét. A folyamat adiabatikus, a szivattyút tápláló elektromos energián kívül, többletenergia felhasználása nem szükséges. Ennél fogva a hagyományos klímaberendezésekhez viszonyítva párahűtő rendszereink jelentősen kisebb energiaszükséglettel üzemelnek, és a környezetkárosító hatásuk is elenyésző.

Folyadékhűtő üzembiztonság

A gazdaságos és megbízható üzemelés az egyik legfontosabb tényező a tulajdonosok számára.

Kondenzátor előhűtés

Az előhűtés segít csökkenteni a kondenzátor hőmérsékletét, és ezáltal növeli a kondenzátor hatékonyságát és élettartamát.

Csarnokhűtés

Csarnokhűtés párásítással, páratartalom-szabályozás, pormegkötés

Munkaállomás hűtés

Ipari környezetben a munkaállomás hűtése hatékony és környezetbarát megoldás a dolgozói komfortérzetére és a gépek által termelt hő hatásra.

Párakapu, frissítőpont

Párakapu, frissítőpont. Természetes lehűlés a nyári forróságban…

Sportlétesítmény hűtés

A sportlétesítmények hűtése fontos szerepet játszik az épületben végzett tevékenységekhez kapcsolódó teljesítmény és kényelem biztosításában.

Istállóhűtés

Istállók, állatfarmok, baromfi telepek párahűtése

Teraszhűtés

Terasz klíma, párafüggöny az elérhető luxus

Kültéri hűtés

A kültéri párahűtés célja a hőmérséklet csökkentése a nyári hónapokban.

Az ipari hűtés felhasználási területei

A párahűtésnek számos felhasználási területe van, a magánszektor, a vendéglátóipar mellet jó néhány iparágban megtalálható.

tecnocooling_general_electric_folyadekhuto_elohutesa

Folyadékhűtő üzembiztonság
A hűtőkészülékek alapvetően a fűtési, szellőztetési és légkondicionáló rendszerek részét képezik, amelyek akár egy egész épületet párátlanítanak és hűtenek. A rendszer célja, hogy kényelmes belső környezetet teremtsen, függetlenül az épület külső körülményeitől, de helytelen üzemeltetés esetén veszélyt jelenthet.

vodafone_precooling_tecnocooling

A kondenzátor előhűtése párásítással
Ez a módszer hasonló elveken alapul, mint a hűtőközeggel történő előhűtés, de itt a párásítás segítségével csökkentjük a kondenzátor hőmérsékletét.
A párásítással történő előhűtés során a vízpára bekerül a kondenzátor környezetébe és segít eltávolítani a felesleges hőt.

Ipari pára hűtés Tecnocooling

Csarnokhűtés párásítással
Az ipari párásító rendszerek nagy helyiségek – ipari csarnokok, szerelőműhelyek, raktárak – hűtését oldják meg hatékonyan, egyúttal lehetőséget nyújtanak a levegő páratartalom szabályozására is. A csarnokhűtéssel az ipari épületekben, például gyárakban, raktárakban a tér hűtését biztosítjuk.

sportletesitmeny_parahutese_05

Sportlétesítmények hűtése párásítással, páratartalom szabályozása
A sportlétesítmények hűtése kulcsfontosságú az épületben zajló sporttevékenységekhez kapcsolódó teljesítmény és kényelem biztosításában. Ezekben a létesítményekben általában jelentős belmagasság, terjedelmes üvegfelületek jellemzők, ezért nagy energiaigényt jelentenek.

parakapu_tecnocooling

Párakapu frissítőpont
Víz alapú technológiával működő, hálózati- és magasnyomással üzemelő párakapuk, pára függönyöket forgalmazunk és telepítünk.

A párakapu, párafüggöny rendszerek előnye, hogy növelik a levegő páratartalmát, távol tartják a szálló rovarokat, megkötik a port, polleneket. 

Munkaállomás hűtése Tecnocooling Kft.

Munkaállomás hűtés párásítással
Melegüzemi munkahelynek nevezünk minden olyan munkahelyet, ahol a levegő hőmérséklete tartósan meghaladja a 24 ℃ fokot. Ide sorolhatók többek között, az öntödék, hegesztőműhelyek, kovácsműhelyek, de sütödék, pékségek, sörgyártó üzemek is, ahol magas hulladékhő keletkezik a termelés során.

allattenyesztes_istallo_hutes_tecnocooling_02

Állattartó telepek párahűtése
Az istállók, állatfarmok, baromfi telepek párahűtő rendszereinek fő célja a hőmérséklet csökkentése, a termelési szempontból kedvezőtlen körülmények optimalizálása, az állatok egészségének védelme és termelékenység megtartása, növelése. A haszonállatoknak optimális környezeti feltételeket kell biztosítani az állatjólét és a termelékenység fenntartásához.

tecnocooling_mcdonalds_siofok_teraszhutes

Teraszhűtés párásítással
Éttermek, szállodák teraszaira, cukrászdák kerthelyiségébe, üzletek bejárataira tervezett fix telepítésű párásító rendszer – párafüggöny. Hatékonyan működő telepített párásító/hűtő rendszerek, magasnyomású szivattyúval, alkalmasak professzionális kültéri klimatizálásra és beltéri párásításra, relatív páratartalom növelésére. 

tecnocooling_balaton_sound_kulterihutes

Kültéri hűtés párásítással
Mire jó a kültéri hűtés, miért használjuk? A nyári szabadtéri rendezvények, road show-k, koncertek hasznos kiegészítője a kültéri hűtő rendszer. A rendezvények legfrekventáltabb helyein (bejárat, információs pult) elhelyezett hűtőrendszer kiváló figyelemfelkeltő kellék. Nyári melegben nagymértékben fokozza a komfortérzetünket a kültéri hűtés.

Ipari hűtés referenciáink

A Tecnocooling Kft. által képviselt műszaki megoldások minden szempontból megfelelnek a mai környezetbarát technológiai elvárásoknak, az energiatudatos gondolkodásmóddal ez a költséghatékony klimatizálás rengeteg helyen a csarnokhűtés, munkaállomás hűtés megkerülhetetlen része lett.

Ipari hűtő berendezések

Információ és rendelési lehetőség a webáruházunkban: www.hutes-futes.hu