Kültéri hűtés

A kültéri párahűtés célja a hőmérséklet csökkentése a nyári hónapokban.

Kültéri hűtés párásítással

Mire jó a kültéri hűtés, miért használjuk?
A nyári szabadtéri rendezvények, road show-k, koncertek hasznos kiegészítője a kültéri hűtő rendszer. A rendezvények legfrekventáltabb helyein (bejárat, információs pult) elhelyezett hűtőrendszer kiváló figyelemfelkeltő kellék. Nyári melegben nagymértékben fokozza a komfortérzetünket a kültéri hűtés.

Vendéglátóhelyek, szállodák teraszain nem csak a vendégek érzik komfortosabban magukat, hanem a dolgozóknak is javítja a közérzetét, ugyanúgy mint az építési területeken, egyéb kültéri munkahelyeken. Emellett látványos és kifejezetten hívogató lehet a vízpermet a nyári hőségben.
De mik ezek a berendezések és mit is tudnak pontosan?

Milyen berendezéseket használunk kültéri hűtéshez?

Többféle kültéri hűtési módszer létezik, ehhez mérten többféle berendezés áll rendelkezésre. Fontos, hogy a hűtendő területhez a megfelelő rendszert vagy berendezést válasszuk ki, azokból is csakis jó minőségűt. Az olcsó, nem megfelelő minőségű rendszerek hamar megbosszulják magukat, rövid az élettartamukkal és azzal, hogy inkább permetezik mintsem porlasztják a vizet. Az ilyen rendszerek komfortérzetünket inkább rontani, mintsem javítani fogják.

  1. Kültéri hűtésre leggyakrabban használt eszköz kültéri párásító ventilátor

    A kültéri párásító ventilátor fúvókája néhány mikron átmérőjű vízcseppeket juttat a levegőbe, melyek gyorsan elpárolognak. A ventilátor segítségével pedig a vízpára nagyobb területen szóródik, látványos párafelhőt képezve. A párolgás hőt von el a környezetből, így hűtve le a levegő hőmérsékletét. A ventilátorok lehetnek fixen rögzítettek, vagy mobilak (kerekeken gurulnak).

2. Fix beszerelésű kültéri hűtés megoldás nagyobb hűtendő területekhez a pára függöny

A rendszer úgy hűt, hogy szintén nagy nyomáson porlasztott párát ad le, mindezt csepegés-mentesen. Hatékony nagyobb területek hűtűsre is, vagy akár tűző napon is kellemes komfortérzetet nyújt éttermek nagyobb teraszain, kert-helységekben, strandokon. Előnye, hogy egészen rejtett módon felszerelhetők a párásító fúvókák, fix, helyhez kötött párásító rendszer.

3. Evaporatív, adiabatikus mobil kültéri hűtőrendszerek

A kültéri hűtés nagyágyúi az evaporatív professzionális berendezések, melyek alkalmasak akár több száz fős sátrak, teraszok, rendezvény helyszínek lehűtésére is. Akár 50-250 m2 szabad terület lehűtésére képes. A berendezés a hűtés során nem bocsát ki magából vízpárát, nem nedvesíti környezetét. Nincs belőlük kiáramló finom párafelhő, viszont sokkal nagyobb terület lehűtésére képesek.

Összefoglalva, mit tudnak általánosságban a kültéri hűtő rendszerek?
A kültéri hűtő berendezések nagyon sokfélék lehetnek, ennek megfelelően teljesítményük, tudásuk eltéréseket mutat. Az adott helyszínhez körültekintően megválasztott kültéri hűtő rendszerekről általában elmondhatjuk, hogy

  •  5-15 °C-al csökkenthetik a hűtött terület hőmérsékletet
  • Természetes, (víz alapú) környezetbarát technológiával működnek
  • Energiatakarékosan működtethetők (időzítővel ellátottak)
  • Szálló por, a levegőben jelenlévő pollenek semlegesítésére is kitűnők
  • Távol tartják a kártékony rovarokat  


A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.

kobanyai_setany_latvany_hutes
kobanyai_setany_latvany_hutes
tecnocooling_welove_kulteri_hutes
Mobil adiabatikus teraszhűtők működése

Kültéri hűtés referenciáink

A kültéri hűtési módszer környezetbarát, mivel nem használ kémiai anyagokat a hűtési folyamat során, ráadásul az energiaigénye is minimális. A külső levegőt és a hálózati vizet használja, mindkettő tiszta és természetes hűtőforrás.

Partnereink véleménye kültéri hűtési technológiánkról

Köszönjük a frissítő párahűtést, életmentő volt a gyerekeknek ebben a nyári hőségben! Csak ajánlani tudom őket!
Gyermektábor Verőce - Kispál Jenő Táborvezető
Rendezvényekhez vásároltunk adiabatikus és ventilátoros párahűtőket, tökéletes döntés volt. Köszönjük a korrekt hozzáállást!
MonDrinkQueen Kft. - Bócsa Kata

Kültéri hűtő berendezéseink és termékeink

Információ és rendelési lehetőség a webáruházunkban: www.hutes-futes.hu