Rólunk

Cégünk 2007-ben alakult, Steam Cooling Kft. néven. Az induláskor az ötletet egy olaszországi út adta, ahol megismertük a kültéri hűtés/párásítás technológiáját. Hazánkban jószerével ismeretlen volt a módszer, az Egyesült Államokban és a nyugati mediterrán országokban azonban már hosszú ideje elválaszthatatlan részét képezi a mindennapi élet kényelmének.

A magyar piac úttörőjeként kezdtük el forgalmazni rendszereinket az ország teljes területén, Szlovákiában és Szerbiában. Referenciáink között magánházak, éttermek, üvegházak és ipari létesítmények is megtalálhatóak, de mivel a termék felhasználási lehetősége szinte végtelen, így nem csak a munkáink száma, de az alkalmazás sokrétűsége is folyamatosan növekszik.
A berendezések lakossági- és ipari felhasználásra egyaránt alkalmasak. Az ipari szektorban a rendszer hatékony párásító képességét kell kiemelnünk, ami jótékony hatását elsősorban a faipari-, nyomdaipari párásítás területén fejti ki.

Olvasson rólunk tovább ide kattintva!

TecnoCooling ipari párásítás technológia és egyedi párásító rendszerek

Az ipari párásítás és a csarnokhűtés általunk képviselt műszaki megoldása a mai környezetbarát technológiai elvárásoknak, ezzel párhuzamosan az energiatudatos és költséghatékony klimatizálásnak megkerülhetetlen része lett. 
Rendszerünk helyszínre szabott megoldásokat kínál, az igények, a tapasztalatok és a technológia összehangolásával.

A párásítás kiemelt ipari felhasználása

A természetes anyagokkal dolgozó ipari szektorokban – a papírgyártásban, a textiliparban, nyomdaiparban, faiparban, a bútorgyártásban – és különböző ipari felületkezelési eljárásoknál a késztermék minőségét nagyban befolyásolja a felhasznált nyersanyagok és a környezet nedvességtartalma. Megfelelő páratartalom esetén kevesebb a selejt végtermék, gazdaságosabb a termelés.

nemeth_fa_tecnocooling

Faipari
párásítás

Páratartalom szabályozás a faiparban:

A megfelelő külső környezeti tényezők biztosítása nélkülözhetetlen a faipar, a bútorgyártás területén. Alacsony páratartalom esetén a faanyag kiszárad, kirepedezik, vetemedik.
Az általunk forgalmazott párásító rendszerrel beállíthatjuk a gyártási folyamatnak megfelelő páratartalom szintet.
A párásítás előnye továbbá, hogy tetemesen csökken a levegőben szálló por mennyisége is, nagyban megkönnyítve a műhelyen belüli festékrészlegben dolgozók munkáját.

Projekt (2020.)
Feladat: NÉMETH-FA KFT. Lenti (Zala megye) faipar páratartalom szabályozás
Eszköz/rendszer: magasnyomással működtetett, automatizált vonalsoros/EuroJet párásító rendszer

tecnocooling_nyomdaipari_01

Nyomdaipari
párásítás

Az ipari párásítás nyomdai felhasználása

A nyomdai késztermék minőségét nagyban befolyásolja a felhasznált papír nedvességtartalma. Hazánk klimatikus viszonyai nem teszik lehetővé a papír minőségi feldolgozásához szükséges elegendő légnedvesség folyamatos fenntartását mesterséges páratartalom-szabályozás nélkül. A papír legkedvezőbb esetben is már a nyomdába érkezéskor maximum 50-60%-os nedvességtartalommal rendelkezik, ám többször ennél is kevesebbel, ha a szállítás előtt hosszabb ideig raktározták. Mindehhez hozzáadódik, hogy a nyomdai feldolgozás előtti tárolás alatt is nagyban csökken a papír víztartalma.

Projekt (2020.)
Feladat: Gyomai Kner Nyomda Zrt. (Gyomaendrőd) nyomdaipari páratartalom szabályozás
Eszköz/rendszer: magasnyomással működtetett, automatizált vonalsoros párásító rendszer

Debreceni_Egyetem_uveghaz_05

Üvegház
párásítás

Automatikus páratartalom szabályozás fő előnyei üvegházakban, fóliasátrakban:

  • az optimális páratartalom biztosítása
  • magas terméshozam elősegítése
  • télen a fűtés okozta légszárazság megelőzése
    nyáron a párásítás segítségével hűtik, alacsony páratartalom esetén pedig nedvesítik az üvegházat/zöldházat.

Projekt 1. (2020.)
Feladat: üvegház klimatikus viszonyainak optimalizálása (Debreceni Egyetem)
Eszköz: magasnyomással működtetett, automatizált vonalsoros párásító rendszer

Egyedi párásító rendszerek

Rendszereink moduláris kiképzésüknek köszönhetően bármilyen csarnok, raktárhelység, egyéb ipari létesítmény – legyen az akár konkáv alaprajzú, vagy extra belmagasságú – párásításához igazíthatóak, egyazon szivattyúval kiépíthető igény szerint több, külön üzemeltethető párásító kör is, amelyek a szükséges páramennyiség függvényében szabályozhatók. Ilyen esetekben helységenként külön mérő-szabályzó egység szükséges. Akár a helységen belül lokálisan is szabályozható a kibocsájtott páramennyiség a fúvókák irányított elhelyezésével.

Hogyan készülnek az egyedi párásító rendszerek?

1.

Egyeztetés

Az elvárások, probléma ismertetése, szükség esetén helyszíni felmérés, ahol szakértő kollégánk tanácsot ad a megfelelő rendszer kiválasztásával, elhelyezésével kapcsolatban.

2.

Felmérés, tervezés, tanácsadás

A párásításban szerzett sok éves tapasztalatunkra és szakértő kollégáinkra támaszkodva segítünk.

3.

Teljeskörű kivitelezés

Felmérés, tanácsadás, indikatív árajánlat, a projekthez szükséges anyagok beszerzése, a kiválasztott párásító rendszer telepítése, beüzemelése, átadása.

4.

Karbantartás

Az általunk installált párásító rendszerek karbantartását szakképzett kollégánk végzi. Miért van rá szükség? A folyamatos gondmentes, kiszámítható működés érdekében.

Párásítás referenciáink

A magyar piac úttörőjeként kezdtük el forgalmazni és telepíteni rendszereinket.
Referenciáink között magánházak, éttermek, üvegházak, ipari létesítmények is megtalálhatóak, de mivel a termék felhasználási lehetősége szinte végtelen, így nem csak a munkáink száma, de az alkalmazás sokrétűsége is folyamatosan növekszik. Mára több száz eladott és telepített  magasnyomású párásító-, párahűtő-, pormegkötő rendszer került a referenciáink közé.