Rólunk

Cégünk 2007-ben alakult, Steam Cooling Kft. néven. Az induláskor az ötletet egy olaszországi út adta, ahol megismertük a kültéri hűtés/párásítás technológiáját. Hazánkban jószerével ismeretlen volt a módszer, az Egyesült Államokban és a nyugati mediterrán országokban azonban már hosszú ideje elválaszthatatlan részét képezi a mindennapi élet kényelmének.

A magyar piac úttörőjeként kezdtük el forgalmazni rendszereinket az ország teljes területén, Szlovákiában és Szerbiában. Referenciáink között magánházak, éttermek, üvegházak és ipari létesítmények is megtalálhatóak, de mivel a termék felhasználási lehetősége szinte végtelen, így nem csak a munkáink száma, de az alkalmazás sokrétűsége is folyamatosan növekszik.
A berendezések lakossági- és ipari felhasználásra egyaránt alkalmasak. Az ipari szektorban a rendszer hatékony párásító képességét kell kiemelnünk, ami jótékony hatását elsősorban a faipari-, nyomdaipari párásítás területén fejti ki.

Olvasson rólunk tovább ide kattintva!

Tecnocooling professzionális vízkezelés

Partnereink közreműködésével, ivóvíz és technológiai vízkezelő berendezéseket, fordított ozmózis berendezéseket, háztartási víztisztító, vízlágyító készülékektől a több 100 m3/h kapacitású rendszerekig tervezünk, állítunk össze.

Mechanikai előszűrés

A víz természetben állandóan körforgásban van. A lágy esővíz átszivárog a földön, a köveken, természetes és mesterséges anyagokkal kerül kapcsolatba. Ez alatt a kölcsönhatás alatt különféle oldott és lebegő anyag, szervetlen vagy szerves vegyület kerülhet bele. Ezek a szennyeződések károsodást okozhatnak a felhasználás során, ezért el kell távolítani őket.

UV-alapú szűrés (csírátlanítás)

A baktériumok és vírusok minden, környezetünkben előforduló vízben megtalálhatóak. Az UV fény megakadályozza a mikroorganizmusok szaporodását és fejlődését, ezzel megszünteti a jelenlétüket a vízben és így kezelt vizet biztosít vegyszerek használata nélkül.

Vízlágyítás

A vízlágyításra azért van szükség, mert vizeink többsége felszín alatti, és az itt a kőzeteken átszivárgó vízbe, sok kálcium és magnézium oldódik be, ami vízkeménységet okoz.

Fordított ozmózisos
(RO) víztisztítás

Az RO berendezés nem más, mint egy nagyhatékonyságú szűrő berendezés, melynek legfőbb alkotórésze az RO membrán. Ez egy olyan speciális membrán, amely lézerrel átlyukasztott műanyag „paplanból” áll, amit utána nagy gondossággal egy perforált cső köré felcsavarnak.

A vízkezelés felhasználási területei

Ipari-, intézményi terület  I  Lakossági és kisvállalkozások   Élelmiszeripar és mezőgazdaság

DSC_1365

A vízszűrés az egyik leggyakrabban alkalmazott vízkezelési és víztisztítási technológia. A vízlágyító előtti beszerelése garanciális feltétel. Mindegy, hogy hálózati vízről, kútvízről vagy hűtővízről van szó.


Ipari_UV_szuro_Tecnocooling

A baktériumok és vírusok minden, környezetünkben előforduló vízben megtalálhatóak. Az UV fény megakadályozza a mikroorganizmusok szaporodását és fejlődését, ezzel megszünteti a jelenlétüket a vízben. 


IMG_20190801_154216

A fordított ozmózis folyamat a vízmolekulák és a vízben jelen levő más oldott anyagok részecskéinek szétválasztását jelenti egy féligáteresztő membrán segítségével. Ez a minden élő sejtben lezajló természetes ozmózis folyamat megfordítását jelenti. 

Ipari_vizlagyito_Tecnocooling

A vízlágyítás talán az egyik legelterjedtebb vízkezelési és víztisztítási mód Magyarországon. Erre azért van olyan gyakran szükség, mert vizeink többsége felszín alatti, és a kőzeteken átszivárgó vízbe sok kálcium és magnézium oldódik be, ami vízkeménységet okoz.

Vízkezelés referenciáink

A Tecnocooling Kft. munkaterületén két iparágban kiemelten szükséges a vízkezelés, ez a Nyomda-, és az Elektronikai ipar. Ezek az iparágak gyártástechnológiai szempontból követelik meg, a vízlágyításon túl, a fordított ozmózis elvű víztisztítást.

Vízkezelő berendezések

Információ és rendelési lehetőség a webáruházunkban: www.hutes-futes.hu