Teraszhűtés

Terasz klíma, párafüggöny az elérhető luxus

Teraszhűtés párásítással


Éttermek, szállodák teraszaira, cukrászdák kerthelyiségébe, üzletek bejárataira tervezett fix telepítésű párásító rendszer – párafüggöny

Teraszhűtő berendezések előnyei

A teraszhűtés vendéglátóhelyeken az egyre forróbb és szárazabb nyaraknak köszönhetően mára igen elterjedté vált. Természetesen ha választanunk kell, inkább a jó hangulatú, kellemesebb hőérzetet és komfortérzetet biztosító hűtött teraszt választjuk az izzadás helyett. A látványos párafelhő, melyet a párafüggöny, vagy porlasztó ventilátor bocsát ki magából egyenesen odavonzza a lehűlni vágyó vendégeket. Segítségükkel még inkább kiemelhetjük, látványosabbá tehetjük a teraszunk mutatósabb részeit.

A párafüggöny éttermek, szállodák teraszaira, cukrászdák kerthelyiségébe, üzletek bejárataira tervezett fix telepítésű párásító rendszer. Hatékonyan működő telepített párásító/hűtő rendszerek, magasnyomású szivattyúval, alkalmasak professzionális kültéri klimatizálásra és beltéri párásításra, relatív páratartalom növelésére. 
Tehát a teraszhűtő berendezések a porlasztás-párologtatás elvén működnek, mégis több félék lehetnek. Azon kívül, hogy igen látványosak, általában igaz rájuk, hogy:

 • 5-10 °C fokkal csökkentik a hűtött terület hőmérsékletet
 • Természetes, (víz alapú) környezetbarát technológiával működnek
 • Energiatakarékosan működtethetők (időzítővel ellátottak)
 • A készülék tudása nem áll meg a teraszhűtés funkciónál, a száraz levegő páratartalmának befolyásolására is alkalmas
 • A párásító szivattyú napi 2-8 órás működést biztosít probléma mentesen
 • Könnyen bővíthető további csövekkel és fúvókákkal.
 • Kiszűri a sokak számára allergiát okozó polleneket
 • Alkalmas a kellemetlenkedő rovarok távol tartására

Hogyan működik a teraszhűtés?

Nyári hőségben adódik a kérdés: Hogyan hűthetjük le hatékonyan a teraszunkat? A válasz egyszerű: víz porlasztással. Az apróra porlasztott víz szemcsék a levegőben lévő környezeti hőt felhasználva igen gyorsan elpárolognak. Párolgás közben hideg levegőt képeznek és ezáltal nagymértékben képesek megváltoztatni a levegő hőtartalmát. Vagyis a víz elpárolgása felelős a hűvös érzetért, amit a bőrünkön is érzékelünk, amikor az a levegőből hőt von el.

A hatékony víz porlasztáshoz alapvetően nagy teljesítményű szivattyúra és fúvókára van szükség, melyek segítségével 10 mikronnál kisebb méretű vízcseppek tömegesen távoznak a rendszerből, ezáltal a relatív páratartalom értékét hatékonyan csökkentik. Minél alacsonyabb a levegő páratartalma, annál jobb hűtőhatást tudunk elérni az adott területen a levegőbe juttatott porlasztott vízpára segítségével.

Milyen berendezéseket használunk teraszhűtéshez?

 1. fíx telepítésű vonalsoros párafüggönyt, esetileg ventilátorral kombinált rendszert
  vonalsoros párafüggöny rendszerek, automatizált, nagy nyomás segítségével (70 bar)  mikro permetet fújó teraszklíma berendezések. Ez a professzionális kültéri klimatizálás, beltéri párásításra is alkalmas, elegáns megoldás a rejtett párásításhoz, hűtéshez. A párafüggöny fúvókái poliamid/inox csőre szerelve, meghatározott távolságra egymástól magasnyomáson porlasztják a párát a hűtendő térbe, mindezt csepegés-mentesen.
  Tűző napon is kellemes körülményeket teremt: éttermek, kávézók, sörözők teraszain, büfékben, kert-helységekben, strandokon jelentősen emelve a komfortérzetet.
 2. iCooler mobil ipari adiabatikus hűtő berendezés
  Az adiabatikus (terasz)hűtő berendezések sátrak, teraszok, rendezvény helyszínek lehűtésére is alkalmasak.
  Bár a kültéri mobil klíma berendezések nem annyira látványosak, mint a ködhűtő ventilátorok, mert nincs belőlük kiáramló finom párafelhő, viszont sokkal nagyobb terület lehűtésére képesek. Éppen ezért ajánljuk több száz fős szállodák, hotelek, éttermek, cukrászdák, kávézók teraszának, sátras rendezvények, nagy létszámú esküvők hűtésére. Működési elve – hasonlóan a párásító ventilátorok, ködhűtők működéséhez – szintén a párolgás elve. Nagy különbség azonban, hogy a párolgáshoz használt víz nem kerül ki a levegőbe, hanem a párologtató hűtőberendezés belső rendszerében cirkulál és így sokkal lassabban párolog el. (természetesen a pótlása szükséges – hőmérséklettől függő gyakorisággal)
 3. iCoolBox szintén mobil, tartállyal rendelkező készülék
  A mobil kültéri párásító ventilátorokat azoknak ajánljuk, akik több hűtendő területtel is rendelkeznek, azonban nem akarnak több külső terület felszerelésére külön költeni. A víztartályról működtethető mobil teraszklíma bátran költöztethető az aktuális tartózkodási területre. Minimális zajkibocsátásának köszönhetően, működés közben nem zavarja az alatta, mellette tartózkodók pihenését, csevegését, ezért kisebb éttermek, kávézók, cukrászdák kerthelyiségeiben elengedhetetlen a nyári hőségben.


  A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik

parafuggony_Fekete_Golya_etterem_teraszhutes
kempinszki_tecnocooling_parahutes_2022
tecnocooling_mcdonalds_siofok
terasz_klima_laLucia_etterem_tecnocooling
teraszhutes_adiabatikuas_tecnocooling
tecnocooling_intercontinental_teraszhutes

Teraszhűtés referenciáink

Kültéri mobil klíma – adiabatikus teraszhűtő rendszerek – mobil teraszhűtés megoldás nagy teraszokra, rendezvényekhez

Partnereink véleménye teraszhűtési technológiánkról

A Tecnocooling Kft. teraszpárahűtő berendezést épített a Gerbeaud Cukrászda teraszán. Munkájukkal maximálisan elégedettek vagyunk, precízen, pontosan a jogszabályoknak megfelelően végezték a feladatukat.
Gerbeaud Gasztronómia Kft. - Hamvas Zoltán F&B igazgató
A Dunakorzón létesített teraszunk területén párahűtő rendszert telepített a Tecnocooling Kft. Köszönjük a munkát!
Intercontinentál Budapest - Görög Ferenc Műszaki Igazgató helyettes

Teraszhűtő berendezéseink és termékeink

Információ és rendelési lehetőség a webáruházunkban: www.hutes-futes.hu