Rólunk

Cégünk 2007-ben alakult, Steam Cooling Kft. néven. Az induláskor az ötletet egy olaszországi út adta, ahol megismertük a kültéri hűtés/párásítás technológiáját. Hazánkban jószerével ismeretlen volt a módszer, az Egyesült Államokban és a nyugati mediterrán országokban azonban már hosszú ideje elválaszthatatlan részét képezi a mindennapi élet kényelmének.

A magyar piac úttörőjeként kezdtük el forgalmazni rendszereinket az ország teljes területén, Szlovákiában és Szerbiában. Referenciáink között magánházak, éttermek, üvegházak és ipari létesítmények is megtalálhatóak, de mivel a termék felhasználási lehetősége szinte végtelen, így nem csak a munkáink száma, de az alkalmazás sokrétűsége is folyamatosan növekszik.
A berendezések lakossági- és ipari felhasználásra egyaránt alkalmasak. Az ipari szektorban a rendszer hatékony párásító képességét kell kiemelnünk, ami jótékony hatását elsősorban a faipari-, nyomdaipari párásítás területén fejti ki.

Olvasson rólunk tovább ide kattintva!

Szálló por megkötés és szagtalanítás

A szálló por hatalmas nehézségeket okoz az építőiparban, a cementgyárak, kőfejtők, malmok, takarmánytelepek, hulladéklerakók és feldolgozók területén illetve minden olyan munkahelyen, ahol napi szinten dolgoznak porózus anyagok szállításával, feldolgozásával. A dolgozók egészségének megőrzése szempontjából lényeges az ipari légtisztítás vagyis pormentesítés, a szálló por megkötése.

Bánya-por megkötés

Az ipari párásítás széles körben alkalmazható, mint például: építési területek, takarmány feldolgozók, adalékanyag feldolgozó,- újrahasznosító üzemek, hulladéklerakók, cementgyárak, széntárolók, kőfejtők, kőbányák, faipari gyártóüzemek pormegkötésére.

Ételszag semlegesítés

Az ételszag semlegesítése párával egy olyan eljárás, amely lehetővé teszi az étel szagának és ízének semlegesítését, ami különösen fontos a nagyüzemi konyhákban, ahol az ételkészítés és főzés intenzív szagokat és gőzt bocsát ki.

Hulladékszelektáló por megkötése

A párásítás során vízpára kerül a levegőbe, ami megköti a por részecskéket és csökkenti a levegőben lévő por koncentrációját. A párásító rendszerek a szagok semlegesítésében is hatékonyan segítenek, de nem elhanyagolható a párásítás hűtő-, klimatizáló hatása sem.

Épületbontási por megkötés

A módszer hatékonysága függ a nedvesítő rendszer minőségétől és az alkalmazott technikától. Fontos, hogy az épületbontás során a nedvesítő rendszer megfelelően legyen beállítva, hogy elegendő mennyiségű vizet juttasson a bontási területre, és a por megkötése hatékonyan történjen.

Ipari szagtalanítás

A párásítás segíthet csökkenteni a kellemetlen szagokat, mivel a nedves levegő hígítja a kibocsátott szennyező anyagokat, és csökkenti azok koncentrációját a levegőben. Ezenkívül a nedves levegő segíthet a kibocsátott anyagok felszívódásában a levegőben található por és egyéb részecskék felületén.

Istálló szag semlegesítése

Az állattartó telepek általában erős szagokat bocsátanak ki, amelyek kellemetlenné tehetik azok számára, akik közel laknak. Párásítás használatával csökkenthetők a szagok. A pára képes semlegesíteni az állatok által kibocsátott szagokat, mivel a vízpára tisztítja a levegőt. Ezenkívül a pára magában is képes elfedni a kellemetlen szagokat, így segítve csökkenteni a szagérzetet.

Szúnyogriasztás

A vízpára alkalmas a hőmérséklet csökkentésére, amely a szúnyogok és más rovarok aktivitását csökkenti. A szúnyogok ugyanis inkább aktívak melegebb hőmérsékleten, így ha lehűtjük a környezetüket, akkor csökkenthetjük a szúnyogok aktivitását.

A szálló por megkötés és szagtalanítás felhasználási területei

Bánya-por megkötés – Hulladékszelektáló por megkötése – Épületbontási, robbantási por megkötés – Istálló szag semlegesítése – Ipari szagtalanítás

por_megkotes-ipari_parasitas

A magas nyomású ködképző rendszerek biztosítják a legmegfelelőbb megoldást bel-, és kültéren egyaránt, a kezelt terület méretétől függetlenül, az inert hulladékok, porózus anyagok kezeléséből vagy gyártásából adódó szálló por megkötésére. Az építőipar számos területén is, de a legtöbb…

tecnocooling_hulladekszelektalo_15

A hulladék válogatás során, főleg a hulladék lerakásakor jelentős mennyiségű por kerül a levegőbe. A levegőbe kerülő por nem csak az ott dolgozók számára kellemetlen, elkerülhetetlen, hogy a közeli területekre is átterjedjen a por, ami további kellemetlenségeket jelent…

szagmentesites_tecnocooling

Az épületbontási por megkötése párával jelentős előnyökkel jár az egészségre és a környezetre nézve. A por csökkentése csökkenti az allergiás reakciók, asztma és egyéb légúti betegségek kockázatát. Ezenkívül a környezetvédelmi hatások is jelentősek lehetnek…

szagmentesites_tecnocooling_023

Az ipari szagtalanítás célja a kellemetlen szagok, illékony szerves vegyületek (VOC-k), gázok és más szennyező anyagok eltávolítása a létesítmény kibocsátásaiból. A párásítás segíthet csökkenteni a kellemetlen szagokat, mivel a nedves levegő hígítja…

nagyuzemi_konyha_szagtalanitas_paraval_tecnocooling

Gyakran használt módszer az ipari konyhákban a páralecsapódásos szagsemlegesítés. Ez az eljárás az ételből felszálló gőzöket és szagokat lehűti, majd folyékony formában visszajuttatja a konyhába, azáltal, hogy azokat egy vízpermettel összekeveri. Ez az eljárás segít csökkenteni…

allattenyesztes_istallo_hutes_tecnocooling_06

Az állattartó telepek általában erős szagokat bocsátanak ki, amelyek kellemetlenné tehetik azok számára, akik közel laknak. Egyes módszerekkel azonban lehet csökkenteni ezt a szagot.
Az egyik ilyen módszer a párahasználat…

Szálló por megkötés és szagtalanítás referenciáink

Az egyedi igényeket figyelembe véve, személyes helyszíni bejárást követően alakítjuk ki a legoptimálisabb pormentesítő rendszermegoldást.

Szálló por megkötő és szagtalanító berendezések

Információ és rendelési lehetőség a webáruházunkban: www.hutes-futes.hu