Robbanás védelem párásítással

A párásítás csökkenti a robbanásveszély kockázatát

Robbanás védelem párásítással

A robbanásvédelem fontos szerepet játszik az ipari folyamatok biztonságos működtetésében. A párásítás olyan módszer, amely segíthet a robbanásveszély csökkentésében, különösen olyan helyeken, ahol robbanásveszélyes anyagokat használnak vagy tárolnak.

A párásítás csökkenti a robbanásveszély kockázatát

A párásítás során a környezetbe apró vízcseppeket permeteznek, amelyek csökkentik a levegőben lévő szilárd anyagok mennyiségét, így csökkentve a robbanásveszélyt. Ezenkívül a párásítás mérsékeli a levegő hőmérsékletét is, ami szintén csökkentheti a robbanásveszélyt.

A TecnoCooling automatizált párásító/pormegkötő rendszerével a páraködöt szakaszos befúvással juttatjuk a légtérbe. A speciális szivattyú (Tecnocooling Premium Time) 70 Bar nyomással a 0,15-0,20 mm furatú kúppalást fúvókákon keresztül préseli át a vizet, így kb. 4-7 micron méretű vízpárát porlaszt szét a térben. A PLC vezérlő a páraérzékelő beállított értékén kívűl időzítési lehetőséggel is működtethető.

A vízlágyító készülék által biztosított lágyvíz, a kisnyomású ágon a többlépcsős mechanikai szűrés, az RO berendezés és a magasnyomású szűrő, mind egy biztonsági elem, ami hosszú távon a vízkő képződést, a fúvókák eltömődését is megakadályozza.
A rendszerbe beépített magasnyomású védelem probléma esetén másodperceken belül leállítja a rendszert, kizárva a párásított területre történő nagy mennyiségű víz bejutását.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a párásítás nem egyetlen megoldás a robbanásvédelemre, és csak akkor használható hatékonyan, ha helyesen alkalmazzák és karbantartják. A megfelelő párásítási technológia kiválasztása és telepítése, valamint a rendszer karbantartása, időszakos ellenőrzése kulcsfontosságú a biztonságos működés érdekében. Továbbá, a párásítás hatásossága függ az adott környezetben található anyagok és a körülmények jellegétől. 
A párásítás általában nem tekinthető önmagában a robbanásvédelem egyetlen megoldásának, inkább kiegészítő technológiaként kell alkalmazni más biztonsági intézkedésekkel együtt.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.

robbanasvedelem_parasitassal_02
robbanasvedelem_parasitassal_02
robbanasvedelem_parasitassal_03

Robbanás védelem párásítással - berendezéseink és termékeink

Információ és rendelési lehetőség a webáruházunkban: www.hutes-futes.hu