Ipari csarnokok párásítása és párahűtése

Csarnok párásítás, automatizált páratartalom-szabályozással

Párásítás ipari csarnokban

Ha a gyártástechnológia, esetlegesen a gyártást megelőző -vagy követő tárolási mód megköveteli a páratartalom mesterséges szabályozását, párásító rendszerek alkalmazása szükséges.

Jellemző felhasználási területek:
– papírgyártás
– nyomdaipar
– faipar
– bútorgyártás
– dohányipar
– textil- és bőripar
– elektronikai gyártósorok páratartalom szabályzása

A párásítási technológiának köszönhetően a levegő páratartalmának fenntartásával és ezzel párhuzamosan a nyersanyagok, a félkész vagy késztermék nedvességtartalmának megőrzésével javul a gyártás gazdaságossága, kevesebb selejt termelődik, nő a termelés hatékonysága, így végső soron nő a profit is. 
A kellő és egészséges páratartalom beállítása adiabatikus hűtési módszerrel ellátott ipari ventilátorok segítségével történik. Igény szerint páratartalom szabályozó automatikával is felszerelhetők, azt a biztonságot nyújtva megrendelőinknek, hogy folyamatosan azonos szinten tartják a gyártáshoz szükséges légnedvességet, így a nyersanyagok nem veszítenek nedvességtartalmukból az éjszakai, hétvégi, illetve ünnepi leállások alatt sem. 
Ez különösen fontos olyan üzemekben, ahol a felhasznált nyersanyag természetes alapú, a levegő nedvességtartalmának változására jelentős fizikai változásokkal reagál (pl.: textil- és bőripar, faipar, papíripar, nyomdaipar).

A Tecnocooling Kft. párásító rendszereit használó cégek:
– Lear Corporation Hungary Kft. (Gödöllő/autóipar – gépjárműülés-, belső felszerelési rendszerek)
– Németh-Fa Kft. (Lenti/faipar- nyílászárógyártás)
– Gyomai Kner Nyomda (Gyomaendrőd/nyomdaipar)

Ajánlás, szakmai állásfoglalás:
„A NÉMETH-FA KFT-nél kezdetektől fontosnak tartottuk a szakmai fejlődést, a minőségi munkát, az egyedi vevői igények megvalósítását. Természetesen az egyenletes, kiemelkedő minőség több tényező függvénye. Ezt az elvárást cégünk magas színvonalú faipari gépekkel, a legmodernebb CNC technológiák használatával, megfelelő minőségű faanyagokkal tudja hosszútávon biztosítani . A megmunkálás és a felületkezelés során kiemelten fontos a fa alkatrészek nedvességtartalma, amit a megfelelő páratartalom automatikus szabályozásával tudunk befolyásolni. 
Ezt a folyamatot 2020-ban a Tecnocooling Kft. automatikusan szabályozható párásító rendszerével oldottuk meg, sikeresen.” 

Németh László I Németh-Fa Kft. Lenti 
www.nemeth-fa.hu

Rendszereink alacsony energiafelhasználásuk mellett csökkentik a levegőben szálló por mennyiségét, a tárgyak elektrosztatikus feltöltődését és szagmentesítő hatásuk is jelentős. Könnyen szerelhetők, karbantartási igényük csekély. A párásítás, melegebb időszakban a csarnokok hűtését is segíti, már önmagában is gazdaságosabb, mint a hagyományos klímaberendezések üzemeltetése, ugyanakkor kedvezően befolyásolja a dolgozók közérzetét és a késztermék minőségét is, használatával csökkenthető a selejt mennyisége, gazdaságosabb a gyártási folyamat. 

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.

 

Ipari csarnok párásítás megfelelő páratartalom - tiszta levegő

Az általunk forgalmazott párásító rendszerrel beállíthatjuk a gyártási folyamatnak megfelelő páratartalom szintet. A párásítás előnye továbbá, hogy tetemesen csökken a levegőben szálló por mennyisége is, nagyban megkönnyítve a műhelyben dolgozók munkáját.

Partnereink véleménye csarnok párásítás technológiánkról

"A Remmers szívügyének tekinti azt, hogy a faipari megmunkálás-felületkezelésben a lehető legmagasabb színvonalat, minőséget érje el. Ehhez elengedhetetlenül szükséges a gyártóüzemek, felületkezelő műhelyek párásítása. A Tecnocooling rendszerei egy olyan megoldást kínálnak, melyek rövidtávon megtérülnek, nagy mértékben javítva a gyártás minőségét, sebességét, és nem utolsó sorban, javítják a munkakörnyezetet. A mai modern faipari felületkezelés alapja, hogy a páratartalom megfelelő legyen a festőműhelyekben. Mi a Tecnocooling Kft.-ben egy olyan partnerre találtunk, akit szívesen ajánlunk felhasználóinknak."
Forster Gábor, ügyvezető, Remmers Ungarn Kft.
"Viszonylag hosszú ideig kerestük a számunkra megfelelő, megfizethető megoldást az üzemi légtér páratartalmának automatizált szabályozására. Megtaláltuk. "
Trombitás Zoltán, üzemigazgató Mátraparkett-Egererdő Zrt. Gyöngyös

Ipari csarnok párásító és párahűtő berendezéseink és termékeink

Információ és rendelési lehetőség a webáruházunkban: www.hutes-futes.hu