Antibakteriális szűrés

Az általánosan elterjedt vegyszeres fertőtlenítéssel szemben az UV csírátlanítás nem hagy maga után kellemetlen utóízt, nem kell trihalometán képződéstől sem tartanunk.

UV vízfertőtlenítés Antibakteriális szűrés

A baktériumok és vírusok minden, környezetünkben előforduló vízben megtalálhatóak. Számuknak az ivóvízben a szabványban meghatározott érték alatt kell lenniük, az esetleges fertőzések elkerülésére. Az UV fény ezen mikroorganizmusok szaporodását és fejlődését akadályozza meg, ezzel megszünteti a jelenlétüket a vízben. Bizonyos esetekben kiemelten fontos a víz bakteriális tisztasága: dolgozói munkakörnyezetben, kórházakban, vendéglátó egységekben.

Köztudott, hogy a napból jövő ultraibolya sugárzás elpusztítja a mikroorganizmusokat, a berendezés ezt az elvet használja fel a vízben lévő mikroorganizmusok eltávolítására. Ez a módszer a napjainkban alkalmazott módszerek közül a leggazdaságosabbnak és környezetvédelmi szempontból is a legmegfelelőbbnek számít.
A kezelendő víz ilyenkor ultraibolya (UV) fényt sugárzó lámpacsövek mellett áramlik el, s az intenzív sugárzás végzi el a víz fertőtlenítését. Az általánosan elterjedt vegyszeres fertőtlenítéssel szemben az UV csírátlanítás nem hagy maga után kellemetlen utóízt, nem kell trihalometán képződéstől sem tartanunk.

UV vízfertőtlenítő berendezés előnyei:

  • nem okoznak kémiai változást a vízben
  • alacsony a környezetre gyakorolt káros hatásuk
  • nem okoznak allergiás tüneteket
  • működésük teljesen automata
  • karbantartásuk egyszerű és gazdaságos
  • nincs szükség vegyszerek használatára

Ez a módszer a napjainkban alkalmazott módszerek közül a leggazdaságosabbnak és környezetvédelmi szempontból is a legmegfelelőbbnek számít. A kezelendő víz ilyenkor ultraibolya (UV) fényt sugárzó lámpacsövek mellett áramlik el, s az intenzív sugárzás végzi el a víz fertőtlenítését. Az általánosan elterjedt vegyszeres fertőtlenítéssel szemben az UV csírátlanítás nem hagy maga után kellemetlen utóízt, nem kell trihalometán képződéstől sem tartanunk.

Mondi_Bekecsaba_paratartalom_vizkezeles_Tecnocooling

Antibakteriális szűrési referenciáink

Ipari csírátlanítás alkalmazási területei munka környezetben: élelmiszeripar – gyógyszeripar – palackozó üzemek – mezőgazdaság – hűtőtornyok – tejfeldolgozók – sörfőzdék – borászatok

Partnereink véleménye antibakteriális szűrési technológiánkról

A Heidelberg Magyarország Kft. és a Tecnocooling Kft. kapcsolata 2009-ben kezdődött a Keskeny nyomda vízkezelésének kísérletével. Azóta sok nyomdacsarnok párásításában és vízkezelésében működtünk hatékonyan együtt, az offset nyomdák minőségi munkájához jó szívvel ajánljuk az iCool gépterem páratartalom szabályzási és vízkezelési megoldásait.
Rátkai Péter - Heidelberg Magyarország Kft.

Vízkezelő berendezéseink és termékeink

Információ és rendelési lehetőség a webáruházunkban: www.hutes-futes.hu