Hulladékszelektáló por megkötés

Létesítményhez igazodó ipari légtisztítás párásító rendszerekkel

Hulladékszelektáló por megkötése párásítással

A hulladékszelektáló párásítással történő por megkötése hatékony megoldása a porprobléma csökkentésére. A párásítás során vízpára kerül a levegőbe, ami megköti a por részecskéket és csökkenti a levegőben lévő por koncentrációját. A párásító rendszerek a szagok semlegesítésében is hatékonyan segítenek, de nem elhanyagolható a párásítás hűtő-, klimatizáló hatása sem.

A hulladék válogatás során, főleg a hulladék lerakásakor jelentős mennyiségű por kerül a levegőbe. A levegőbe kerülő por nem csak az ott dolgozók számára kellemetlen, elkerülhetetlen, hogy a közeli területekre is átterjedjen a por, ami további kellemetlenségeket jelent az üzemelésben (feljelentések, vizsgálatok, leállások, esetleg bírságok)

A porvédelem megoldása a hulladékszelektáló telepeken szükségszerű

Meg kell határozni a berendezések számát, elhelyezését, a víz, és áram nyomvonalát, a gépészet helyét.
A por megkötésére legalkalmasabb módszer a finomra porlasztott víz, és annak megfelelő, irányított szórása a területen. A vízpermet elosztását nagy teljesítményű, víz és por álló ventilátorokkal lehet optimálisan megoldani.
A vízcseppek mérete 7 és 60 micron között változik, ami a por megkötését rendívül hatékonnyá teszi. A porlasztó egységek, és a fúvókák csúcsminőségű, rozsdamentes acélból készülnek.
A rendszer várhatóan a szállópor koncentrációját akár a tizedére csökkentheti.

A megfelelő párásítás érdekében a hulladékszelektáló berendezések tervezése során figyelembe kell venni a helyi körülményeket, például a hőmérsékletet és a páratartalmat. A megfelelő mértékű párásítás eléréséhez általában vízpára permetező rendszereket használunk.

A TecnoCooling pormentesítő, pormegkötő technológia jellemzői:

  • minőségi anyagok és alkatrészek
  • a legoptimálisabb elhelyezés és rendszertípus kiválasztása, figyelembe véve a por
  • keletkezési helyét és a terület nagyságát
  • a rendszer kiépítésének ideje alatt nem szükséges a termelés leállítása, nincs szükség különféle engedélyek beszerzésére sem
  • a rendszer karbantartása egyszerű, szaktudás nélkül is megoldható
  • költséghatékony, gazdaságos működtetés
  • környezetbarát technológia
  • manuális és automatizált vezérlés, nem igényel szakszerű felügyeletet
  • hosszú élettartamú, energiatudatos berendezések
  • a pormentesen túl a berendezések hozzáadott értéke a szagmentesítés

Fontos megjegyezni, hogy a párásítás csak egy része lehet a porcsökkentési stratégiának. A hulladékszelektáló berendezéseknél fontos az is, hogy a berendezések tisztítása és karbantartása rendszeresen megtörténjen, hogy a por szórási és kibocsátási forrásai minimalizálódjanak. Emellett a megfelelő légkezelés, mint a szellőztetés és a porleválasztók alkalmazása is segíthet a porcsökkentésben.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.

porvedelem_tecnocooling
porvedelem_tecnocooling

Hulladékszelektáló por megkötési referenciáink

Létesítményhez igazodó ipari légtisztítás párásító rendszerekkel… Ipari párásítás automata vezérlőtechnikával, ipari légtisztítás.

Partnereink véleménye hulladékszelektáló por megkötési technológiánkról

A szálló por hatalmas nehézségeket okozott, ebben segítettek a Tecnocooling Kft. munkatársai, töredékére csökkentve a szálló por mennyiségét.
Penke Trans Kft. - Budapest

Hulladékszelektáló por megkötő berendezéseink és termékeink

Információ és rendelési lehetőség a webáruházunkban: www.hutes-futes.hu