Látványpárásítás

Látványelem - látványpárásítás és kültéri klíma egyben!

Látványpárásítás, párahűtés
Magyarországon mára elterjedt a tájépítész körökben a közterületi látványpárosítás felhasználásának újszerűsége, sokrétű felhasználási módjai.
Az ország számos közterén biztosítja a nyári kánikulában a fenntartható és kellemes hűtési lehetőségeket az utcán sétálók számára.
A kültéri klímarendszerek jótékony „mellékhatása”, hogy a képződő páraköd rengeteg helyszínen és módon felhasználható látványelemként.

A látványpárásítás különböző formákban jelenik meg intézmények udvarain, tereken, piacokon, sétányokon. A párakapuk főként a sétálók frissítésére használatosak, a burkolat síkjába rejtett párásítás egyben látványos eleme a parképítészetnek, másrészt a párolgás által elvont hő ugyanúgy egész közterek levegőjét, mikro-klímáját teszi nyáron kellemesebbé, hűvösebbé. A szökőkutak, kerti tavak és medencék látvány párásítása pedig újszerű felhasználása a kertépítészetnek: sejtelmes felületeket / tereket lehetséges létrehozni a lassan eloszló pára segítségével. Illetve a vízfelületek tetején úszó pára sokáig megmarad mint látványelem.

Párakapu, frissítőpont, mint látványelem és párahűtő eszköz
Természetes lehűlés a nyári forróságban…

Vízalapú technológiával működő, magasnyomású és hálózati nyomáson működő párakapu, pára függöny forgalmazásával foglalkozunk.
A párakapu, párafüggöny rendszerek előnye, hogy növeli a levegő páratartalmát, távol tart a szálló rovarokat, megkötik a portot, polleneket. Üzemeltetésük kedvezmény gyermekek, idősek, légzési problémákkal küzdők számára.
A párakapu, párafüggöny speciális fúvókáin a víz finom szemcsékre porlasztódik, a környezeti hőelvonás hatására gyorsan elpárolog és több fokkal lehűti a levegőt. Tűző is napon kellemes körülményeket teremt, növeli a komfortérzetet.

A hálózati nyomásról működő (kisnyomású) párakapu szett leggyakoribb felhasználási területei:

• óvodák-, bölcsődék-, iskolák
• közösségi terek-, pihenők frissítése, hűtése

A weblap és annak tartalma a  Tecnocooling Kft.  tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a  Tecnocooling Kft.  kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.

ovodai_bolcsodei_latvanyparasitas_parahutes
tecnocooling_ujpest_piac_parakapu
kobanya_latvanyparasitas_tecnocooling
kobanya_latvanyparasitas_tecnocooling
ovodai_bolcsodei_latvanyparasitas_parahutes
Vasarkert Bazar_tecnocooling_latvanyparasitas

Látványpárásítás, párahűtés a mindennapokban...

A kültéri párakapuk, látványpárásító rendszerek előnye, hogy növelik a levegő páratartalmát, megkötik a port, polleneket. Üzemeltetésük kifejezetten előnyös gyermekek, idősek, légzési problémákkal küzdők számára. A speciális fúvókákon a víz finom szemcsékre porlasztódik, a környezeti hőelvonás hatására gyorsan elpárolog és több fokkal lehűti a levegőt. Tűző napon is kellemes körülményeket teremt, jelentősen növelve a komfortérzetet.

Partnereink véleménye a látványpárásító, párahűtő technológiánkról

Nemcsak látványelem, hanem hatásos párahűtés is a Tecnocooling Kft. által telepített és karbantartott köztéri párahűtő rendszerünk. Mutatós, sőt hasznos is.
Lantos Ferenc - Múszaki vezető
Kőkert Kft.
Jó látni a gyermekek örömét a nyári kánikulában, ahogy a Totem párakapu alatt önfeledten rohangálnak a párapermet hűsítő hatását élvezve. Egy igazi "páraeső" és a kánikulába is használható marad az udvar...
Nagy Enikő - Intézményvezető
Körösladányi AMK

Látványpárásító berendezéseink és termékeink

Információ és rendelési lehetőség a webáruházunkban: www.hutes-futes.hu