Friss áru párásítás és párahűtés

A professzionális ipari párásító berendezéseink egyik kiemelt alkalmazási területe a zöldség-gyümölcs és egyéb frissáru tárolásnál használt hűtetlen tárolók párásítása, párahűtése.

Párásítás és párahűtés az élelmiszeriparban

A professzionális ipari párásító berendezéseink egyik kiemelt alkalmazási területe a zöldség-gyümölcs és egyéb frissáru tárolásnál használt hűtetlen tárolók párásítása, párahűtése.
A gyümölcsök és zöldségek nagyrészt vízből állnak, a frissesség elvesztését a gyors kiszáradás okozza, mivel a bennük lévő víztartalom elpárolog.
A TecnoCooling párásító rendszerei optimális szinten tartják a gyümölcs-, zöldség-, hal- és húsfélék környezetének nedvességtartalmát és megállítják a kiszáradási folyamatot.

Alkalmazási területek:

  • bevásárlóközpontok, szupermarketek, áruházláncok,
    piacok gyümölcs- és zöldségstandjai, zöldségboltok
  • hűtött pultok, raktárak
  • érlelő- és fűszerházak
  • jégágyas halas pultok
  • húspultok

A halból és tengeri állatokból készült termékek is ki vannak téve a kiszáradás veszélyének, a frissesség elvesztésének, hisz tényleges tömegük 70%-a víz.
A párásító berendezéseknek köszönhetően megőrizhetjük
a termékek természetes nedvességtartalmát, megelőzve a súlyveszteséget.

A friss árú párásítás kiemelt előnyei:

  • a beállított páraszint (automatizált) biztosítása
  • csökken a selejt, a napi leírásra kerülő termék
  • késleltetett dehidratációt
  • szag-, pollen- és pormegkötés
  • csökkenti a levegő hőmérsékletét
    (nem utolsó szempontként a dolgozói és vásárlói közérzet előnyére)
  • látványosan meghosszabbított eltarthatóság
  • rövid távon megtérülő beruházás, gazdaságos működés
  • alacsony energiafelhasználás
  • utólagosan is könnyű szerelhetőség, csekély karbantartási igény

Referenciáink:

  • Auchan zöldséges pult (Maglód)
  • CBA zöldséges pult (Vecsés)
  • CBA zöldséges pult (Corvin Átrium)
  • CBA zöldséges pult (Újhegy)
  • Kádas Frucht Kft. (Miskolc)

Tapasztalataink alapján, a szupermarketek, áruházláncok üzemeltetőinek fontos a termékeik frissen tartása, hosszabb tárolhatósága, nem csak gazdasági szempontból. Nyári időszakban a párával frissen tartott zöldség-gyümölcs pultok hűsítő környezete, növelte a vásárlók és a dolgozók komfortérzetét.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.

tecnocooling_cba_vecses
tecnocooling_corvin _cba_parasitas
tecnocooling_ujhegy_zodsegespult

Friss áru párásítás és párahűtés referenciáink

A TecnoCooling párásító rendszerei optimális szinten tartják a gyümölcs-, zöldség-, hal- és húsfélék környezetének nedvességtartalmát és megállítják a kiszáradási folyamatot.

Szakmailag elfogadott praktikum a termények frissen tartására

„A nyári melegben a friss áru eltarthatósága, minősége rövidebb ideig szavatolható, mint a hűvösebb évszakokban. Az árucímkéken azonban csak valós adatok szerepelhetnek, vagyis az esetleg visszáruként piacra kerülő zöldség-gyümölcsárut az eredeti csomagolási adatokkal szabad csak forgalomba hozni. Amennyiben az eladásra kínált portéka minőségromlást szenvedne, akkor másod, vagy további osztályokba kell sorolni! A hőség ellen való áruvédelemnek megvannak a maguk praktikái. A piacokon a termelők permetezéssel, locsolással, mobil árnyékolókkal, ernyőkkel (amelyek a késő délutáni naptól védenek), az áruházláncok a gyümölcs- és zöldségpultjaikon ipari párásítással tartják frissen a zöldséget, gyümölcsöt.”
Forrás: Budapesti Nagybani Piac Zrt.

Friss áru párásító és párahűtő berendezéseink és termékeink

Információ és rendelési lehetőség a webáruházunkban: www.hutes-futes.hu