Tecnocooling Kft.
Párásító technológia
Rólunk
Cégünk 2007-ben alakult, Steam Cooling Kft. néven. Az induláskor az ötletet egy olaszországi út adta, ahol megismertük a kültéri hűtés/párásítás technológiáját. Hazánkban jószerével ismeretlen volt a módszer, az Egyesült Államokban és a nyugati mediterrán országokban azonban már hosszú ideje elválaszthatatlan részét képezi a mindennapi élet kényelmének.
A magyar piac úttörőjeként kezdtük el forgalmazni rendszereinket az ország teljes területén, Szlovákiában és Szerbiában. Referenciáink között magánházak, éttermek, üvegházak és ipari létesítmények is megtalálhatóak, de mivel a termék felhasználási lehetősége szinte végtelen, így nem csak a munkáink száma, de az alkalmazás sokrétűsége is folyamatosan növekszik.
A berendezések lakossági- és ipari felhasználásra egyaránt alkalmasak. Az ipari szektorban a rendszer hatékony párásító képességét kell kiemelnünk, ami jótékony hatását elsősorban a faipari-, nyomdaipari párásítás területén fejti ki.
Párásító Technológia
A hálózati vizet egy precíziós nagynyomású szivattyú segítségével, a speciálisan kialakított ködfúvókákon keresztül átpréselve ultrafinom páraködöt hozunk létre, amelyek átlagos mérete kisebb mint 10 mikron.
Hűtés elve
Apró vízcseppek milliárdjai gyorsan elnyelik a környezetben jelenlévő energiát (hőt) és elpárolognak, vízgőzzé (párává) válnak. A víz párává alakításához felhasznált energia kivonja a hőt a környezetből, így a levegő lehűl.
Párásítás
ANYAGOK ÉS GYÁRTÁSI TECHNOLÓGIAI FOLYAMATOK PÁRÁSÍTÁSA
Párásító rendszereink jelentik a leghatékonyabb megoldást az anyagok és folyamatok megfelelő páratartalmának fenntartásához. A különböző relatív páratartalom megfelelő nedvességtartalmat biztosít minden higroszkópos anyagban. A nedvességtartalom követelményei eltérőek, az alábbi táblázat felsorolja a leggyakoribb anyagokat, amelyek meghatározott relatív páratartalom (RH) szintet igényelnek a kiszáradás, a romlás és/vagy a termelési, gyártási problémák elkerülése érdekében.
PÁRÁSÍTÁS GYÜMÖLCSÖK ÉS ZÖLDSÉGEK TÁROLÁSÁBAN
A betakarítástól, a tárolásuk teljes időtartama alatt a gyümölcsök és zöldségek légzésnek és párologtatásnak vannak kitéve, amely csökkenti azok tápanyag- és víztartalmát.
E két természetes folyamat csökkentésére irányuló intézkedések (hűtőházak, páratartalom szabályozás) hosszabb tárolási időt eredményeznek, jelentősen csökkentve a természetes zsugorodást. Emiatt a gyümölcsöknek és a zöldségeknek a lehető leghamarabb biztosítani kell a legjobb tárolási körülményeket (fenntartani az optimális hőmérsékletet és a szükséges relatív páratartalmat a különböző fajoknak megfelelően).