Ipari szagtalanítás

A párásítás segíthet csökkenteni a kellemetlen szagokat, mivel a nedves levegő hígítja a kibocsátott szennyező anyagokat, és csökkenti azok koncentrációját a levegőben.

Ipari szagtalanítás párával

Az ipari szagtalanítás célja a kellemetlen szagok, illékony szerves vegyületek (VOC-k), gázok és más szennyező anyagok eltávolítása a létesítmény kibocsátásaiból. A párásítás segíthet csökkenteni a kellemetlen szagokat, mivel a nedves levegő hígítja a kibocsátott szennyező anyagokat, és csökkenti azok koncentrációját a levegőben. Ezenkívül a nedves levegő segíthet a kibocsátott anyagok felszívódásában a levegőben található por és egyéb részecskék felületén.

Ételszag semlegesítés párával

Az ételszag semlegesítése párával egy olyan eljárás, amely lehetővé teszi az étel szagának és ízének semlegesítését, ami különösen fontos a nagyüzemi konyhákban, ahol az ételkészítés és főzés intenzív szagokat és gőzt bocsát ki. Gyakran használt módszer az ipari konyhákban a páralecsapódásos szagsemlegesítés. Ez az eljárás az ételből felszálló gőzöket és szagokat lehűti, majd folyékony formában visszajuttatja a konyhába, azáltal, hogy azokat egy vízpermettel összekeveri. Ez az eljárás segít csökkenteni az ételből származó gőz mennyiségét, és ezzel csökkenti a konyhában lévő levegő relatív páratartalmát, így hozzájárul a jobb munkakörülményekhez. Az ételszag semlegesítése párával fontos szerepet játszik a nagyüzemi konyhákban, mivel segít a kellemetlen szagok és gőzök eltávolításában, és ezáltal jobb munkakörülményeket biztosít az ott dolgozók számára.

Istálló szag semlegesítése párával

Az állattartó telepek általában erős szagokat bocsátanak ki, amelyek kellemetlenné tehetik azok számára, akik közel laknak. Párásítás használatával csökkenthetők a szagok. A pára képes semlegesíteni az állatok által kibocsátott szagokat, mivel a vízpára tisztítja a levegőt. Ezenkívül a pára magában is képes elfedni a kellemetlen szagokat, így segítve csökkenteni a szagérzetet. Az állattartó telep szagának csökkentése érdekében ajánlott a pára használata, a speciális párásító rendszerek segítségével. Ezek a készülékek folyamatosan párát bocsátanak ki, amely körülveszi az állatokat és az istállót, és segít csökkenteni a kellemetlen szagokat. Azonban fontos megjegyezni, hogy ezek a készülékek nem teljesen megszüntetik az állattartó telepek szagát, csak enyhítik azt.

Szúnyog-, rovarriasztás párával

A vízpára alkalmas a hőmérséklet csökkentésére, amely a szúnyogok és más rovarok aktivitását csökkenti. A szúnyogok ugyanis inkább aktívak melegebb hőmérsékleten, így ha lehűtjük a környezetüket, akkor csökkenthetjük a szúnyogok aktivitását. Emellett a vízpára kiszorítja a szúnyogok által szeretett nedvességet a levegőből, ami szintén hozzájárulhat ahhoz, hogy csökkentjük a szúnyogok számát egy adott területen.
A magasnyomású rendszer párafüggöny jellegű kialakítása a teraszokon nem csak hűti a környezetet, hanem a szúnyogokat is távol tartja az így körbezárt élettértől.

LAFARGE Cement Magyarország Kft.
allattenyesztes_istallo_hutes_szagtalanitas_tecnocooling

Ipari szagtalanítás referenciáink

Istálló szag semlegesítése – Ipari szagtalanítás – Ételszag semlegesítés – Szúnyogriasztás

Ipari szagtalanító berendezéseink és termékeink

Információ és rendelési lehetőség a webáruházunkban: www.hutes-futes.hu