Bánya-por megkötés

Szálló por megkötése építési- és munka területen, bányákban.

Bánya-por megkötése párásítással

Az ipari párásítás széles körben alkalmazható, mint például: építési területek, takarmány feldolgozók, adalékanyag feldolgozó,- újrahasznosító üzemek, hulladéklerakók, cementgyárak, széntárolók, kőfejtők, kőbányák, faipari gyártóüzemek pormegkötésére.

A magas nyomású ködképző rendszerek biztosítják a legmegfelelőbb megoldást beltérben és kültéren egyaránt, a kezelt terület méretétől függetlenül, az inert hulladékok, porózus anyagok kezeléséből vagy gyártásából adódó szálló por megkötésére. Az építőipar számos területén is, de a legtöbb kőfejtő üzem, bánya munkaterületén komoly gondot okoz a nagy mennyiségű szállópor. Egyrészt a dolgozók egészségére jelent veszélyt, másrészt pedig az esetileg a környezetben élőkre is.

A szállópor mennyiségének és területi kiterjedésének ismeretében határozható meg az  optimális rendszer. 

A TecnoCooling párásító rendszer minden esetben könnyen igazítható az egyedi igényekhez, helyzetekhez mind a kibocsájtási pont meghatározásakor, a szivattyú és segédberendezéseinek elhelyezésekor, mind a kibocsájtott pára mennyiségének és minőségének beállításakor. A technológia egyszerűen, könnyen szerelhető kisméretű fúvókákat és csőrendszert, könnyen kezelhető berendezést biztosít. 

A TecnoCooling párásító, pormegkötő rendszerének előnyei:

Moduláris kiképzésüknek köszönhetően a TecnoCooling rendszerek nagyon egyszerűen szerelhetők, átalakíthatók, és bővíthetők, nem úgy mint más pormennyiség szabályozó technológiákat használó rendszerek, amelyeknél folyamatos korszerűsítés szükséges, így nagy a ráfordítási igényük, és nem építhetőek át, illetve bővíthetőek rugalmasan.

A rendszer működtetése teljességgel automatizálható, nem igényel speciális felügyeletet, illetve odafigyelést. Továbbá, amennyiben az üzemben a termelés leáll, a TecnoCooling párásító rendszer is leáll, és ezáltal vizet és energiát takarít meg.
A pormegkötéshez felhasznált víz mennyisége kicsi, a környezetben lecsapódó páramennyiség gyakorlatilag nulla.

A párásító rendszerek hatásosan eltávolítják a levegőből a 0,1-1000 micron mérettartományú belélegezhető részecskéket: magas páratartalmú levegőben a vízrészecskék a szálló port azonnal megkötik.

A bánya-por megkötése nagyon fontos környezetvédelmi szempontból is, mivel a bányászat során keletkező por és szilárd anyagok számos egészségügyi és környezeti problémát okozhatnak, például légúti megbetegedéseket, talaj- és vízszennyezést, valamint növényi károsodásokat.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.

por_megkotes-ipari_parasitas

Bánya-por megkötési referenciáink

Az egyedi igényeket figyelembe véve, személyes helyszíni bejárást követően alakítjuk ki a legoptimálisabb pormentesítő rendszermegoldást.

Partnereink véleménye bánya-por megkötési technológiánkról

A visontai bányákból szállítószalagon érkezik a lignit a törősorra, majd az erőműbe. A Tecnocooling Kft. pormegkötő rendszere a szállítószalagok mentén keletkező port csökkenti jelentősen, hozzájárulva ezzel a dolgozóink egészségvédelméhez.
MVM Mátra Energia Zrt. Visonta

Bánya-por megkötő berendezéseink és termékeink

Információ és rendelési lehetőség a webáruházunkban: www.hutes-futes.hu