Üzem-, gyártástechnológiai párásítás

A gyártástechnológiai párásítás olyan eljárás, amely során az üzemi környezet levegőjének relatív nedvességtartalmát szabályozzák és ellenőrzik.

Üzem-, gyártástechnológiai párásítás

Szabályozott páratartalom

Az üzemi párásítást általában olyan helyeken alkalmazzák, ahol a környezeti nedvességtartalom alacsony és az alacsony nedvességtartalom káros hatással lehet a termelési folyamatokra, termékekre. Például az elektronikai és optikai iparban, ahol az alkatrészek és az érzékeny elektronikai berendezések megfelelő működése az optimális nedvességtartalomtól függ, gyakran alkalmazzák a párásítást. Erre a problémára kínálunk korszerű-, gazdaságos-, gyors megoldást a TecnoCooling párásító rendszereinkkel. 

Technológiai követelmény

Az utóbbi 15-20 év hazai ipar fejlődése következtében számos, korábban nem látott élvonalbelinek tekinthető gyártó cég, illetve azok csarnokai, üzemegységei települtek Magyarországra. Igen gyakran a megfelelő szabályzott páratartalom elérése szigorú technológiai követelmény.

Fő szempont lett a késztermék minősége

A megfelelő páraszint betartása nagyban befolyásolja a késztermék minőségét. Egyes szerelési folyamatoknál a páratartalom befolyásolhatja a tűréseket, a száraz levegő lassíthatja a munkafolyamatot, valamint az alkatrészek rugalmassága szintén a levegő nedvességtartalmától függ, ezért az alacsony páraszintben az alkatrészek könnyen eltörhetnek. Ezek mind-mind olyan tényezők, amik óriási anyagi kárt képesek okozni egy multinacionális nagyvállalat számára, elengedhetetlen tehát ilyen esetekben az ipari csarnok párásítása.

Azonban a megfelelő párásítási szint beállítása és fenntartása is fontos, mivel túl alacsony vagy túl magas párásítás káros hatással lehet a termelésre és a termékekre is. Az előírt mértékű ellenőrzött páratartalom fenntartása nem egyszerű technikai feladat. Egyidejűleg kell a kívánt páratartalmat, a helyiség(ek) keresztmetszet adatait, illetve a mindezeket biztosító technikai háttér: a vízporlasztó fúvókák, a nagy megbízhatóságú halk üzemmódú pumpák, a vezérlő automatika kialakítását és végül, de nem utolsó sorban a vízkezelési, vízlágyítási, illetve a szűrési technológiákat figyelembe venni, rendszerbe építeni. A TecnoCooling Kft. olasz partnerségének ipari-, lakossági evaporatív hűtésben és a direkt beporlasztásos párásításban, párahűtésben szerzett sokéves tapasztalatainak köszönhetően kínál szakszerű megoldást az ipari automatizált páratartalom szabályozás területén.

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.

tecnocooling_eagle_ottawa_szolnok_csarnokparasitas_ESD_vedelem
samsung_uzemi_gyartastechnologiai_parasitas_tecnocooling

Üzem-, gyártástechnológiai párásítás referenciáink

Információ és rendelési lehetőség a webáruházunkban: www.hutes-futes.hu

Partnereink véleménye üzem-, gyártástechnológiai párásító rendszerünkről

2022-ben építettük ki a MELECS EWS GmbH Magyarországi Fióktelepének egyik csarnokában az automatizált páratartalom szabályozó rendszert. Tesztüzem alatt a rendszert a gyártástechnológiai elvárásainkhoz igazítottuk, az elvárt relatív páratartalmat egyenletesen biztosítja.
Varga László | Maintenance Leader